Arvaa kenen liikeidea?

  • Tuotteet: Halutaan niin vähän kuin mahdollista
  • Asiakkaat: Perse auki
  • Tuotantovälineet: Koneet ja kalliisti koulutetut ihmiset
  • Raaka-aineet: Huono-osaiset ihmiset
  • Tapa toimia: Raaka-aineille ei puhuta ( ei tietenkään! ) tuotantovälineillekin mahdollisimman vähän. Valmistetaan vähän ja halvalla. Tuotantovälineet käytetään ihan paskaksi.
  • Laatu: Häh?? Siis laatu....kuullukkaan!

Sehän on suomalainen keskussairaala. Tuotteina elävä tai kuollut potilas, asiakkaina terveysyhtymien kunnat, raaka-aineina potilaat ja välineinä lääkärit ja hoitajat.

Olin tammikuussa viikon hoidettavana vaivaan, jota en tiennyt sairastavanikaan. Tapasin kuusi lääkäriä esittelyineen 2-3 minuutia kerrallaan. Kinattiin etupäässä siitä voidaanko tiputusneula poistaa kämmenselästäni, kun sen kautta ei tiputettu mitään. Onnistuin neljänneltä saamaan hakusanan ja kävin sairaalavaatteissa kotona, että pääsin nettiin rauhassa. Sairaalassa oli vain yksi potilaskäytössä oleva nettikone kompleksin äärimmäisessä nurkassa.

Totesin tilani kriittiseksi ja hipsin takaisin lasarettiin. Lopulta pistivät kotiin odottamaan laboratoriotuloksia. Lääkärin piti soitaa tiettyyn aikaan. Ei soittanut. Soitin itse, mutta törmäsin byrokratiaan. Pistin sähköpostin kaikille lääkäreille. Yksi vastasi olevansa lomalla. Lopulta minulle soitti  seitsemäs lääkäri ja pahoitteli ja lupasi soittaa seuraavana päivänä uudelleen. Soittikin. Sanoi, että minulle tulee poliklinikalta kutsu tutkimuksiin. Odottelin liki kaksi viikkoa ja kaivoin välskärin esiin palomuurin läpi. Sanoi sihteerin töpänneen. Sitten töpeksi poliklinikka, laboratorio jne. Vieläkään ei tiedetä vaivani syytä. Kokeet jatkuu ensi kuussa. Jännittävää!

Ajattelin, että sairaalassa on varmaan lääkäripula kun niillä tuntui aina olevan kiire. Katsoin netistä avoimet virat. Niitä oli vain kaksi!!! Katsokaapas uudelleen sitä liikeideaa!